
انواع عسل با توجه به منطقه تولید و نوع پوشش گیاهی که زنبورعسل از شهد آن برای تولید عسل استفاده کرده است، متفاوت بوده و رنگ و بوی خاصی را خواهد داشت. به عبارتی دیگر نوع بافت، میزان شیرینی و خاصیت درمانی و دارویی عسلها به میزان قابل توجهی به منبع گل آن بستگی دارد.
بنابراین هر یک از این عسلها دارای خواص درمانی مختلفی هستند و روش تولید گوناگونی نیز خواهند داشت.
از این رو در این مقاله قصد داریم انواع مختلف عسل مانند عسل آویشن، عسل گون گزابلین، عسل زعفران، عسل گشنیز و غیره را معرفی کنیم و همچنین خواص آنها را برای شما به صورت دستهبندی شده شرح دهیم. پس اگر به دنبال انتخاب یک عسل براساس نوع گل و گیاه تغذیه زنبور آن بودهایم مطالعه این مطلب را از دست ندهید.
بهترین عسل کدام است
بهترین عسل همان عسل وحشی است که توسط زنبور عسل وحشی و بدون دخالت انسان از شهد گل و گیاهان در طبیعت جمعآوری و در موم موجود در کندو تولید میشود. از این رو نوع عسل بر اساس نوع شهد گلی که زنبورعسل تغذیه میکند، نامگذاری میشود و تنوع بسیاری دارد.
همچنین عسل طبیعی هیچ وقت تاریخ مصرف آن تمام نمیشود و با گذشت زمان بدون آن که کیفیت آن پایین بیاید به صورت سالم و تازه قابلیت نگهداری در خارج از محیط یخچال را دارد. از این رو عسل یکی از معجزات خارقالعاده طبیعت است که همواره درمان درد بسیاری از بیماریهای صعبالعلاج بوده است.
آشنایی با انواع عسل
هر یک از عسلها موجود در بازار کشورمان از نظر میزان شیرینی، طعم، خواص، ظاهر و غیره با هم تفاوت دارند. در ادامه، به معرفی خواص و ویژگیهای برخی از انواع عسل تولید شده در کشورمان میپردازیم.
عسل آویشن
عسل آویشن جزو یکی معروفترین انواع عسلها بین خانوادههای ایرانی است. عسل تولید شده از این گیاه وحشی، رنگ قرمز و متمایل به کهربایی دارد. این نوع عسل علاوه بر رنگ خوش، بو و عطری خوب دارد. البته با توجه به نوع تولید آویشن در مناطق مختلف، رنگ و بوی انواع عسل آویشن هر منطقه با منطقه دیگر متفاوت خواهد بود.
خواص انواع عسل ؛ آویشن
مصرف عسل آویشن خواص بسیاری دارد. این نوع عسل بسیار انرژیزا بوده و برای درمان مشکلات تنفسی، تسکین سرفه و گلودرد بسیار اثربخش است. همچنین قوای مغز و اعصاب بوده و به تقویت حافظه کمک میکند و از بروز زود هنگام علائم فراموشی و آلزایمر پیشگیری میکند.
عسل آویشن در سایت نوین عطاری
این ماده مقوی برای درمان زخمهای بستر و از بین بردن عفونت های عمومی و میکروبی بدن مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین دردهای قاعدگی و دردهای شکمی و روده را تسکین میدهد و سبب بهبود عملکرد دستگاه گوارش میشود. البته استفاده از این گیاه در صنایع داروسازی و صنایع آرایشی و بهداشتی بسیار رایج است.
روش تولید عسل آویشن
دو روش برای تولید عسل آویشن وجود دارد و باید حتما زنبور عسل در مجاورت گیاه آویشن قرار گیرد. این دو روش عمده بدین شرح است.
- روش سنتی: در این روش کندوی زنبور عسل در کوهستانها و دشتهای محل رویش و گلدهی گیاه آویشن قرار داده میشود. از آنجایی که در کنار انواع آویشن مانند اوراسیایی، سوسنبر، لیمویی، پشمی، خزنده، زیرهای، آویشن معمولی و غیره سایر گیاهان دارویی نیز میتواند بروید. به همین دلیل عسل آویشن تولید شده در این روش خالص نبود و ترکیبی از خواص گیاهان دارویی را به همراه دارد.
- روش کشت مزرعهای: در این روش مزرعهداران اقدام به کاشت این گیاه دارویی میکنند و زنبور عسل از گیاه آویشن تغذیه میکند. با این اقدام فعالیت گرده افشانی به صورت طبیعی توسط زنبورها انجام میشود و محصول پربارتر خواهد شد. همچنین عسل تولیدی ۱۰۰ درصد از گیاه آویشن خواهد بود.
البته توجه داشته باشید که برخی از افراد سودجو اقدام به تولید عسل مصنوعی و تقلبی با اضافه کردن اسانس آویشن به آن میکنند. پس هنگام انتخاب و خرید عسل آویشن به نوع برند معتبر و طبیعی بودن شیوه تولید آن توجه کنید.
عسل گون گزانگبین
عسل گون گزانگبین یکی از اصیلترین انواع عسلهای ایرانی است که از شهد یک نوع درخت با نام گزانگبین تولید میشود.
این نوع عسل طبیعی از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است و گاهی خواص درمانی و کیفیت تغذیه با آن از همه انواع دیگر عسلها به ویژه عسل گون بیشتر است. رنگ عسل گون گزانگبین، زرد روشن و طلایی است و اغلب در اوایل شروع فصل تابستان برداشت میشود. هنگام مصرف این عسل به صورت تازه با عطر و بوی خوب و طعمی ملایم روبرو خواهید شد.
خواص عسل گون گزانگبین
این عسل خواص درمانی زیادی در طب سنتی دارد. مصرف عسل گون گزانگبین به دلیل قند بسیار پایین به افراد دیابتی بسیار توصیه میشود. بسیاری از افراد از این نوع عسل میتوانند برای شیرین کردن چایی و دیگر خوراکیها به جای شکر استفاده میکنند. همچنین طبع این عسل گرم بوده و برای افراد سرد مزاج مناسبترین گزینه است.
البته از دیگر خواص عسل گون گزانگبین میتوان به تسکین استخوان درد، کمر درد و دردهای مفصلی، درمان انواع آرتروز، روماتیسمهای مفصلی و پوکی استخوان اشاره کرد. همچنین به دلیل داشتن طبع گرم برای غلبه بر سردی در مفاصل و استخوانها بسیار مناسب است. با مصرف این عسل خواب آرام و با کیفیتی را تجربه خواهید کرد. عسل گون گزانگبین درد و التهابات کلیه و مثانه را کاهش داده و با رفع یبوست به بهبود عملکرد سیستم گوارشی بدن کمک میکند.
روش تولید عسل گون گزانگبین
برداشت این نوع عسل در ارتفاعات رشته کوه زاگرس به خصوص غرب اصفهان رایج است. درخت گون گزانگبین به صورت خودرو با چوبهای از جنس سخت رشد میکند که از شاخههای این درخت مادهای ترشح میشود که زنبورهای عسل از آن تغذیه میکنند و باعث تولید عسل مرغوب و ارگانیک، گون گزانگبین میشوند.
انواع عسل ؛ عسل زعفران
زعفران یک گیاه پرخاصیت و پر مصرف در بین خانوادههای ایرانی است که کشت آن به صورت گسترده در مناطق مختلف کشور به دلیل کمآببر بودن امکانپذیر است. به اشتباه بین مردم محصولی به نام عسل زعغران جا افتاده است که محصولی به نام عسل زعفران وجود ندارد و در اصل محصولی که در بازار با نام عسل زعفران به فروش می رسد مخلوط عسل و زعفران است.
عسل گشنیز
گشنیز این گیاه خوش عطر و بو که مناطق مدیترانهای به شکل گسترده کشت میشود، دارای شهدی است که بهترین غذا برای زنبور عسل است. رنگ عسلی که از گیاه گشنیز به دست آمده، زرد و کهربایی دارد و خواص درمانی آن بسیار فوقالعاده است.
قیمت عسل گشنیز در سایت نون عطاری
خواص انواع عسل ؛ گشنیز
این عسل برای مواردی از جمله کاهش قند خون، کاهش دردهای عضلانی، تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود سرفه، درمان آفت دهان، تقویت قوای جنسی، کمک به هضم غذا، محافظت از پوست، درمان دیابت، کنترل سرطان و غیره میتواند به خوبی موثر باشد.
روش تولید عسل گشنیز
روش تولید عسل گشنیز نیز همانند دیگر انواع عسلها است و باید در فصل گلدهی کندوها را در محل رویش این گیاهان قرار داد تا زنبورها از گل آنها تغذیه کنند. با این اقدام عسل گشنیز از شهد و گل این گیاه به صورت کاملا طبیعی تولید خواهد شد.
جمعبندی
در این مطلب سعی کردیم تا شما را با انواع عسلهای طبیعی تولید داخل کشورمان آشنا کنیم تا با شناخت خواص فوقالعاده و روش تولید آنها بتوانید بهترین انتخاب را متناسب با نیاز دارویی، درمانی و تغذیهای خود انتخاب کنید. قیمت عسل طبیعی بستگی به کیفیت، نوع عسل، محل برداشت، کیفیت بستهبندی و نوع ظرف مورد استفاده برای نگهداری آن دارد.